Melco op facebook
Hoofdsponsors
Sponsors

Bart Bauters 10 jaar voorzitter met speech

Speech van de voorzitter tijdens het jaarlijkse evenement voor de vrijwilligers.

Beste Vrijwilligers,

In de pers verschijnen regelmatig artikels over “een nijpend tekort aan vrijwilligers” en “de steeds stijgende leeftijd van besturen”.

Als wij er op deze zonnige woensdag voor Hemelvaart, de vaste afspraak van Melco met zijn vrijwilligers, bijna 100 vrouw/man op de been kunnen brengen, dan mag  de club zich gelukkig prijzen. Dus vóór alles, en in alle eenvoud, dank voor je inzet en engagement voor onze club, ieder op zijn/haar niveau en volgens zijn/haar mogelijkheden. Mede dank zij deze inzet blijft Melco een redelijk goed geoliede machine die de voorbije editie 2016-2017

  • 339 basketbalwedstrijden (174 thuis en 165 op verplaatsing) tot een goed einde heeft gebracht
  • Wekelijks barploegen in stelling kon brengen om de bezoekers te voorzien van spijs en drank
  • Opnieuw 13 vipevents kon organiseren
  • Fandag, barbecue, kersttornooi, kerstfeestje, kaarting, pannenkoekenverkoop en dit medewerkersfeestje succesvol liet verlopen

Toch zijn er op bij Melco uitdagingen aan te pakken, ik som er voor dit publiek een aantal op, in de stille hoop dat enkelen onder jullie ons eerstdaags zelf contacteren omdat ze denken hier een bijdrage te kunnen leveren.

  1. Gino is er redelijk goed in geslaagd om invulling te geven aan barploegen voor de 13 thuiswedstrijden van onze senioresploegen. Als iedere jeugdploeg dit engagement één keer opneemt moeten we er vlot in blijven slagen dit te bestendigen.
  2. Het takenpakket bij thuiswedstrijden is echter ruimer : klaarzetten en opruimen zaal, helpen in de vip,….Voor sommige ervan zou het handig zijn een redelijk vaste ploeg medewerkers te hebben, idealiter zelfs 3 teams die zich elk 4 tot 5 wedstrijden engageren.
  3. Om de club financieel gezond te houden, én om de lidgelden op een haalbaar niveau te houden, zijn heel wat middelen nodig. Sponsoring is hier de grootste inkomstenbron, maar Melco botst hier in de huidige bezetting aan op haar netwerklimieten. We zoeken dus minstens een paar ouders met een (nieuw) netwerk waarop we een beroep zouden kunnen doen om onze financiële basis te versterken.

Bart Bauters

Gepost op 26/05/2017 - 13:23:32